De verzorging van een hond beperkt zich uiteraard niet alleen tot een borstelbeurt.

 

  • dagelijks een flinke wandeling en speeluurtje.
  • 2 x per dag een gezonde, evenwichtige voeding.
  • regelmatig een bezoek aan de dierenarts, vaccinaties, ontwormen,..
  • aangepaste vakantie met de hond of hondenhotel
  • hondenschool

 

Uw hond lichamelijk en geestelijk gezond houden, vraagt dus enorm veel tijd en geld. Denk dus eerst goed na vooraleer u tot de aanschaf van zo'n schattig pupje overgaat.

 

wp40c96db2.gif

 

Hondje kopen

 

Ga in geen geval naar een "hondensupermarkt", u loopt het risico met een zieke hond thuis te komen.

Informeer naar betrouwbare fokkers via de rasverenigingen. U betaald misschien iets meer, maar het zal u een hoop ellende besparen.

 

 

Net zoals bij kinderen, bestaat er geen handleiding voor de opvoeding van een hond. Ieder individu, iedere hond is verschillend, daarom vragen zij elk een andere aanpak. Het is echter niet aan te raden, te wachten tot de problemen zich voordoen. Ga zo vlug mogelijk met uw jonge hond naar een hondenschool. Met een degelijke begeleiding van de instructeurs zal uw hond opgroeien tot een leuk gezinslid, dat u overal mee naartoe kan nemen. Zonder dat hij een last is voor de omgeving.

 

 

Er zijn 5 gevaarlijke infectieziekten die het leven van uw hond in gevaar kunnen brengen: ziekte van Carré, hepatitis, leptospirose, rabiës en het Parvo-virus. Zij worden overgebracht door virussen of bacteriën, waarmee uw hond bijna overal in contact kan komen. Vaccinatie beschermt uw hond tegen deze aandoeningen. Een vaccinatie geeft maar een volledige bescherming, indien ze op regelmatige tijdstippen herhaald wordt.

 

 

Interne parasieten zoals de spoelworm en lintworm kunnen de weerstand van uw pup aantasten. Een hond moet regelmatig ontwormd worden. Voor de eerste keer op 3, dan op 5 en daarna op 7 weken. Vervolgens minstens 2 x per jaar.

 

 

Een maandelijkse preventieve behandeling tegen vlooien en teken is aangewezen. U kan deze produkten vrij verkrijgen bij uw apotheek of dierenarts.

U hebt verschillende mogelijkheden: vlooienband, spray of pippet.

 

wp68078388_0f.jpg
wpf09569ff_0f.jpg
wp5087eaf4_0f.jpg
wp3741fd46_0f.jpg
wp69851346_0f.jpg
wp23a33968_0f.jpg
wp68ad961e_0f.jpg

gesteriliseerde Cocker

voor & na

Maltezer - Buddy

Yorkshire - Ricky

Cocker - Bob

Maltezer - Lobke